Mensen over de vloer? Vijf overheerlijke (en makkelijke) gerechten waar je het bezoek mee kan verrassen!

Je kent het wel: last-minute komen er vrienden, familie of kennissen op visite. Natuurlijk wil je dan iets lekkers op tafel leggen zodat je gezamenlijk kan genieten van een lekker hapje. Om inspiratie op te doen vind je hier vijf tips om snel en eenvoudig op tafel te zetten:

1. Wraps

Wraps zijn snel en eenvoudig te maken en kunnen afgezonderd van elkaar gevuld worden. Maak je liever een warm gerecht? Kies dan bijvoorbeeld voor traditionele Mexicaanse wraps gevuld met kip, gehakt of warme groenten. Ook als je koude wraps wilt maken lukt dat natuurlijk vlot met bijvoorbeeld koude groenten, zalm of carpaccio. Een sausje als truffel- of wasabi mayonaise kan dit gerecht nóg lekkerder maken. Door de afwisseling van de diverse wraps kan het bezoek op een gezonde manier genieten van verschillende lekkernijen.

2. Sushi

Door het grote aantal mogelijkheden is sushi ook wel een gerecht dat de meeste mensen lekker zullen vinden. Zet verschillende sushi-rollen op tafel met daarin komkommer, omelet, avocado, krab, garnaal, zalm, tonijn of gefrituurde kip en dan weet je zeker dat er voor iedereen wel wat lekkers tussen zit. Door middel van sojasaus, gember, wasabi of chilimayonaise geef je dit gerecht een extra dimensie. Overigens is samen de sushi maken ook een zeer leuke activiteit om samen met het bezoek te doen. Extra veel honger? Maak het gerecht dan iets groter en kies voor de pokebowl.

3. Pizzaatjes

Met pizzaatjes is de keuze natuurlijk reuze. Zet de oven aan, verspreid de tomatensaus over het pizzadeeg, kies de juiste toppings en zorg vervolgens er voor dat de pizza’s op temperatuur komen. Deel de pizza’s vervolgens op in verschillende stukjes zodat iedereen van elkaar kan proeven. Om de pizza tegelijk klaar te maken kan een ruime en overzichtelijke keuken wel handig zijn. Ideeën nodig hoe je de keuken kan inrichten? Neem eens een kijkje op keukens of keuken inspiratie.

4. Nacho’s

Naast pizza is ook nacho’s onder vrijwel alle mensen zeer geliefd. Leg wat nacho chips in een schaal, beleg het met kaas en doe er wat jalapeño, rode ui, tomaat of andere groenten bij en je hebt een heerlijk gerecht op tafel staan. Het is ook een optie om de schaal met gehakt, kip en/of groente te vullen zodat van een tussendoortje een meer vullend gerecht wordt. Bijbehorende sausjes als salsa, zure room of verse guacamole maken deze maaltijd helemaal af!

5. Bittergarnituur

De bittergarnituur is misschien wel de traditioneelste lekkernij van al deze tips. Het voordeel van de bittergarnituur is dat er voor iedereen wel een favoriete snack tussen zit en dat het ook zeer snel is klaar te maken. Naast de klassieke frikandel, bami schijf of bitterbal kan je ook kiezen voor een kaassoufflé of vegetarische kipnuggets. Door een verschillende keuze van mini-snacks op tafel te leggen zal iedereen zeker kunnen genieten. Tenslotte zou je de bittergarnituur compleet kunnen maken door ook een veelzijdige borrelplank er naast te serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *